Казвам се Васила Андреева. Учила съм фотография в НБУ при вече доцента Динамир Предов. Изключително търпелив преподавател, приемащ с усмивка незрелите студентски прояви… А, инак по фотографията ме запали вече покойният Такор Кюрдян – Таки… Великолепен човек. Той, с неговите фотографски отпечатъци на голи женски тела, беляза живота ми завинаги. Научи ме да търся красивото у всеки застанал пред обектива ми. Е, тогава още не бях чувала за компютърни програми, с които се прави ретуш. Ограничавах се с парче чорапогащник, което държах между копирния апарат и фотохартията, за да омекотя кожата на снимания модел.Тези паметни моменти се случваха в банята на родителите ми… осветени от специална зелена крушка и ароматизирани от фотографски химикали.

И така неусетно минаха 15-тина години, че и повече. Част от тях отдадох на репортажната фотография във (все още съществуващия, въпреки сътресенията) вестник „Дневен Труд”. Последните 6-7 години се отдадох на модната фотография, а тя върви ръка за ръка с фоторетуша, по известен като обработка на снимки… кой каквото ще да казва…А, само преди няколко години ми хрумна идеята да направя достъпна за всички услугата „обработка на снимки”

….и така се роди този сайт…

Ето накратко с какво мога да ви бъда полезна:

1. Обработка на снимки (фоторетуш).

Какво представлява обработката на снимки?

Обработка на снимки се прави с няколко професионални компютърни програми. Работи се ръчно. Всяка фотография изисква индивидуален похват. Премахват се торбички под очите, намаляват се бръчките, изчиства се кожата от несъвършенства, визуално се сваля някой друг килограм ако има нужда и където има нужда, и т.н.

Кое налага обработка на снимките ви?

… на първо място – това, че ще се чувствате по – добре!

… ще ги слагате в рамка и всичките ви приятели ще ги виждат.

… ще кандидатствате за нова работа и ще приложите снимка към автобиографията си.

… сигурна съм, че има още милиони причини да се възползвате от тази услуга – галерия във Фейсбук, на която всички да се възхищават и т.н.

Колко време ще отнеме услугата „обработка на снимки”?

Това зависи от количеството, което сте изпратили, трудността и моментната натовареност, Обикновено не отнема повече от седмица.

Ако не сте доволни от резултата след обработка на вашите снимки:

Когато пращате снимките си е добре да попълните полето с инструкции. Добре е снимките ви да са с добра резолюция. Ако след като получите обратно обработените снимки искате още нещо да се дооформи, просто трябва да го напишете на мейла ми и в най – кратък срок ще бъде изпълнено.

2. Реставрация на стари снимки.

Това са онези безценни кадри, който сте изровили в някое чекмедже на баба ви. Те са бледи, омачкани… Времето е оставило какви ли не петна върху и без това напукалата се емулсия. Въпреки това, те все още пазят историята… вашата история.

Е, това, което може да направите е да ги сканирате и да ги пратите.

3. Ваша фотография с или без ефекти върху тениска.

Тази услуга ми хрумна когато отпечатах образа на едно хлапе върху тениска. Хитринката беше, че във слънчевите му очила поставих образа на любимия му герой от някаква компютърна игра. Това роди голяма усмивка на лицето му, както и много завист у съучениците му.

4. Фотографски услуги:

Тази услуга включва в себе си обработка на снимки, но разликата е, че аз ще съм заснела фотографиите. Може да поръчате фотосесия за себе си или за близък. Могат да са в студио или навън, в дома ви или където ви хрумне. Може да доверите и визията си за фотосесията на професионалната стилистка, с която работя вече няколко години – Таня Бейкова.

5. Бебешка или детска фотография.

Да, това е любимата ми част. Обажавам да снимам хлапета, ходещи, пълзящи, усмихнати или разплакани… Не обичам да ги поставям в така популярните напоследък „етюди” – да са пчелички, калинки, да са част от цветенце или да спят в чекмедженце… Правя всичко да е максимално изчистено и те – децата са героите. Те и само те… е, случайно може да попадне в кадър и някоя любима играчка, родител или пък домашен любимец…

…сега дойде време да отскочите до галерията, където ще се реванширам, ако съм ви отегчила до смърт с написаното по горе.